Grupp: Huvudforum

Swedish Match

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 16:06:10

SNUS: DANSKA REGERINGEN VILL STOPPA FÖRSÄLJNING AV LÖSSNUS

15:47

STOCKHOLM (Direkt) Den danska regeringen kommer att lägga fram ett lagförslag om förbud mot försäljning av lössnus i landet. Men hälsominister Astrid Krag, som står bakom förslaget, väntas möta politiskt motstånd.

Det rapporterar Rizau.

När snuset inom EU förbjöds 1992 undantogs lössnusförsäljningen i Danmark och sedermera även försäljningen av såväl lös- som portionssnus i Sverige i samband med EU-medlemskapet 1995.

Bakgrunden till att regeringen nu jobbar med ett lagförslag är att Europakommissionen förbereder en rättstvist mot Danmark med motivationen att landet inte lever upp till de förpliktelser som ett EU-medlemskap innebär, det vill säga ett totalt försäljningsförbud för snuset.

Men hälsoministerns ambition att det danska reglerna ska överensstämma med EU-rätten delas inte av alla och frågan väntas bli omdebatterad i Folketinget där flera politiska partier står bakom en fortsatt försäljning av lössnus.

Enligt Swedish Match levererar bolaget inte längre snus till den danska marknaden. I den mån Swedish Match produkter går att hitta i den danska handeln rör det sig om snus som tagits in i landet på andra vägar.

.............................................................................

"Keep it simple stupid, and don't fall in love with the down side!"

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.